Schoorsteenkappen

TOPKWALITEIT SCHOORSTEEN-KAPPEN

Schoorsteenkappen vormen een bescherming voor het rookkanaal van de schoorsteen. De schoorsteenkappen houden de schoorsteen schoon en droog, waardoor mosaanslag kan worden voorkomen. Een droge schoorsteen voorkomt roetaanslag en de bijbehorende stank als de kachel of haard niet brand.

Schoorsteenkappen

We leveren alle soorten en maten schoorsteenkappen voor boven op uw rookkanaal, schouw of schoorsteen. Kiest u hieronder het gewenste type schoorsteenkap. Weet u niet welke schoorsteen kap u kunt plaatsen dan helpen we u graag op weg.

Product

Combimaster

De combi-master is bedoeld voor het plaatsen op ontluchtings- en ventilatikanalen. De combi-master wordt tevens veel geplaatst op gasgestookte kanalen (gashaarden). Een combi-master houdt regeninslag uit uw schoorsteen. Regeninslag kan in verloop van tijd overlast zorgen, denk aan natte plekken die door de muur heen komen, cement dat begint los te laten, hagelinslag etc

vanaf

€ 100,00 per stuk

Product

Topmaster

Een bijzondere plek in de wereld van de schoorsteenkappen neemt de Topmaster in. Deze kap kan ook worden geplaatst ónder een smeedijzeren sierkap. De kap voorkomt rookontwikkeling onder de sierkap en voorkomt vogelnesten en andere obstakels. Omdat door het plaatsen van een Topmaster de sierkap niet in kippengaas gewikkeld hoeft te worden om het rookkanaal te beschermen tegen vogels behoudt het zijn charmante uitstraling. De Topmaster is voor kanalen met een diameter van 150 tot 230 millimeter en is tevens geschikt voor houtkachels.

vanaf

€ 175,00 per stuk

Product

Fire-master

De Fire-master kap is zo vormgegeven dat de windkracht rond de schoorsteen gebruikt wordt om een opwaartse druk te verkrijgen, zodat rookgassen uit het afvoerkanaal gezogen worden. De Fire-master kap geleidt water van het afvoerkanaal weg. Het gevolg is een goede bescherming tegen regeninslag.

De Fire-master kap is tevens voorzien van vogelgaas om vogelnesten en verstoppingen tegen te gaan. De Fire-master kap is toepasbaar op verschillende diameters 50-250 mm. Natuurlijk is de kap geschikt voor zowel het stoken op hout als op gas.

vanaf

€ 175,00 per stuk

Product

Rotor-vent

Een rotorvent is de oplossing voor slecht trekkende schoorstenen. De rotorvent is een wind aangedreven schoorsteenkap, de roterende turbine zorgt voor afzuiging van lucht en rookgassen. Uitermate geschikt voor openhaarden en houtkachels. De schoorsteenkap wekt een onderdruk op in de schoorsteen, mede hierdoor wordt ook terugslag verhindert. De rotorvent is een roest-vrij-stalen constructie op een aluminium voet. De rotorvent is toepasbaar op kanalen van 100- 250 mm.

vanaf

€ 345,00 per stuk

Product

Boldraadrooster

Een boldraadrooster is een gegalvaniseerd vogelrooster wat toepasbaar is op schoorsteenkanalen en ontluchtingskanalen, om vogels uit het kanaal te houden. De boldraadroosters zijn er in twee maten, namelijk 150 en 200 mm.

vanaf

€ 45,00 per stuk

Dienst

Uw Schoorsteenkap vakkundig geplaatst

Met alleen een geschikte schoorsteenkap aanschaffen bent u er nog niet. Het is net zo belangrijk dat de schoorsteenkap op professionele wijze wordt geïnstalleerd. Een schoorsteenkap plaatsen is een gevaarlijk klusje. Klim liever niet zelf op het dak. Het is voor uw eigen veiligheid beter om dit over te laten aan professionals, die hier veel ervaring en handigheid in hebben. Zo weet u ook zeker dat uw schoorsteenkap goed wordt geplaatst en u geen last meer hebt van schoorsteenproblemen! Voor alle soorten schoorstenen hebben we een passende oplossing!