Schoorsteen

Wat houdt schoorsteenvegen eigenlijk in

Minimaal één keer per jaar dient u uw schoorsteen te laten controleren op verstoppingen (vogelnesten, takken, valspecie) door uw schoorsteenveger.

Schoorsteen

Bij openhaarden, gashaarden en soms ook de CV ketel, mits deze schoorsteen gebonden is, is het noodzakelijk om naast de jaarlijkse controle ook de schoorsteen te laten vegen. Dit gebeurt voor 90% van de gevallen via het dak maar kan ook binnenshuis gebeuren. Bij veelvuldig gebruik van de openhaard of houtkachel is het aan te raden de schoorsteen twee keer per jaar te laten vegen door uw schoorsteenveger.

waarom is het nodig?

Uw brandverzekering stelt als voorwaarde, wanneer u een openhaard of houtkachel heeft, dat u één keer per jaar de schoorsteen moet laten vegen en of controleren door een schoorsteenveger. Er mag geen sprake zijn van achterstallig onderhoud. Wanneer er schoorsteenbrand uitbreekt vraagt uw verzekering om een veegbewijs, welke u ontvangt van ons.

Dienst

Schoorsteen vegen

Bij schoorsteenonderhoud worden uw rookkanalen schoongeveegd, maar dit is niet het enige! Natuurlijk is dit een belangrijk onderdeel van het schoorsteenonderhoud, maar de schoorsteen wordt ook gecontroleerd op eventuele beschadigingen. Tevens stelt uw brandverzekering, wanneer u een openhaard of houtkachel heeft, dat u één keer per jaar de schoorsteen moet laten vegen en of controleren door een schoorsteenveger. Er mag namelijk geen sprake zijn van achterstallig onderhoud. Bij schoorsteenonderhoud wordt uw woning altijd schoon en netjes achtergelaten.

Vanaf

€ 57,50 P.j.

Abonnement

Abcat houtrookfilter

De ABCAT (After Burning CATalyst) is ontwikkeld om de uitstoot van rookgas uit schoorstenen van houtgestookte kachels en ketels te verminderen. Daarbij is vooral aandacht besteed aan het verminderen van de geurbelasting van de houtrook. De ABCAT is een houtrookfilter in de vorm van een katalysator. En rekent af met onverbrande deeltjes in de houtkachel. Het filter wordt als kachelpijp direct op of achter de stookinstallatie van een kachel geplaatst.

Vanaf

€ 340,00 per stuk

Dienst

Camera inspectie

Om erachter te komen of een bestaand schoorsteenkanaal geschikt is om op te stoken dient deze geïnspecteerd te worden. Wij kunnen uw schoorsteen controleren d.m.v. een camera inspectie. Deze controle wordt uitgevoerd met een 360 graden draaiende camera.
Na afloop ontvangt u een rapportage van deze schoorsteen inspectie. Mocht blijken dat het kanaal niet geschikt is dan kunnen wij een RVS rookkanaal plaatsen, zodat u weer veilig kunt stoken.

vanaf

€ 175,00 p.j.

Dienst

Flexibele RVS rookkanalen

Schoorsteenkanalen in woningen, gebouwd voor 1980, zijn over het algemeen gemetseld of door middel van zogenaamde Valbrenta kanalen opgetrokken. Door bijtende rookgassen of ouderdom kan de schoorsteen gaan lekken. Stank en of rook kan dan door scheurvorming (krimpnaden) in de woning binnendringen.

Hiervoor bestaat een goede oplossing, namelijk een RVS flexibel rookkanaal in de bestaande schoorsteen plaatsen. Vaak kan een RVS rookkanaal zonder hak- of breekwerk worden gemonteerd en biedt een veilige oplossing. Het RVS rookkanaal wordt in het bestaande rookkanaal ingebracht en rechtstreeks aangesloten op de openhaard of houtkachel.

Prijs

Op aanvraag

Product

Schoorsteenkappen

Schoorsteenkappen vormen een bescherming voor het rookkanaal van de schoorsteen. De schoorsteenkappen houden de schoorsteen schoon en droog, waardoor mosaanslag kan worden voorkomen. Een droge schoorsteen voorkomt roetaanslag en de bijbehorende stank als de kachel of haard niet brand.

vanaf

€ 100,00 per stuk

Dienst

Schoorsteenkap plaatsen

Met alleen een geschikte schoorsteenkap aanschaffen bent u er nog niet. Het is net zo belangrijk dat de schoorsteenkap op professionele wijze wordt geïnstalleerd. Een schoorsteenkap plaatsen is een gevaarlijk klusje. Klim liever niet zelf op het dak. Het is voor uw eigen veiligheid beter om dit over te laten aan professionals, die hier veel ervaring en handigheid in hebben. Zo weet u ook zeker dat uw schoorsteenkap goed wordt geplaatst en u geen last meer hebt van schoorsteenproblemen! Voor alle soorten schoorstenen hebben we een passende oplossing!

vanaf

€ 155,00 per kap

Dienst

Vogelnest verwijderen

Een vogelnest in de schoorsteen kan vervelende gevolgen hebben voor uw huis. Een vogelnest verwijderen is om deze reden erg belangrijk. Zeker wanneer het vogelnest zich in de schoorsteen bevindt. Neem voor het verwijderen van een vogelnest telefonisch contact op.

prijs

op aanvraag

Abonnement

schoorsteenveeg abonnementen

Dankzij een abonnement hoeft u er nooit meer zelf aan te denken om uw schoorsteen te laten vegen. Met een abonnement krijgt u een flinke korting op onze scherpe tarieven voor schoorsteen vegen. Onze abonnees krijgen altijd een veegbewijs en worden opgenomen in ons klantenbestand.
Uw verzekeringsmaatschappij kan bij ons de veegdatum opvragen.

3-jarig abonnement schoorsteenvegen eerste jaar

€ 57,50 volgende 2 jaar € 45,- p.j.